Telefon: 06-70/ 521-18-08 , Email: info@ceggyogyasz.hu
Kövessen minket:

Cégeladás

Belefáradt a mindennapi küzdelmekbe?
Nem szeretne a végelszámolással járó adóellenőrzésben részt venni?
Szeretné a felszámolással járó kellemetlenségeket elkerülni?

Vegye igénybe, gyors, jogilag ellenőrzött cég adásvételi szolgáltatásunkat!

A Céggyógyász azoknak a cégtulajdonosoknak kíván segítséget nyújtani, akik

+ egyszerű, gyors,

+ jogilag ellenőrzött,

+ kevésbé kockázatos,

+ költségtakarékos,

megoldást keresnek alacsony hatékonyságú, vagy veszteséggel terhelt, illetve nem működő vállalkozásuk tevékenységének lezárására.

 

Miért ajánljuk a cégeladás?

Vállalkozásától három módon válhat meg, ezek

-végelszámolás,

-felszámolás,

-cégeladás.

 

Végelszámolás – amennyiben a társaság vagyona fedezetet nyújt a kötelezettségekre.

Jellemzője: költséges, időigényes, kockázatos.

Szükséges lépések, költségek: könyvelő – zárómérleg, könyvvizsgáló – ellenjegyzés, ügyvéd – jegyzőkönyvek, Cégbíróság közreműködése, Cégközlöny – hirdetmények közzététele.

Várható költség: több százezer forint.

Amit számításba kell venni: az adóhatóság 5 évre visszamenőleg ellenőrzi a társaság könyvelését. Amennyiben a könyvelő nem garanciával végezte a feladatot, akkor a feltárt hiányosságok miatt kiszabott bírságot a cég tulajdonosai viselik.

 

Felszámolás – amennyiben a cég vagyona nem nyújt fedezetet a kötelezettségekre.

A kijelölt felszámolóbiztos által irányított, időnként évekig elhúzódó, esetleg jogi lépésekkel vagy rendőrségi feljelentéssel járó, eljárás során, a Bíróság szünteti meg a társaságot.

Amit számításba kell venni: a felszámolás alatt álló, illetve felszámolt cégek vezető tisztségviselői, tulajdonosai nyilvános adatbázisokban visszakereshetőek. A pénzintézetek általában nem működnek együtt a tulajdonukban lévő, vagy őket vezetői munkakörben foglalkoztató vállalkozásokkal.

 

Cégeladás – a társaságok üzletrésze, amennyiben jogszabály vagy szerződés nem tiltja átruházható. Ilyen esetben a tagsági jogviszonyból származó jogok és kőtelezettségek az üzletrész megvásárlójára szállnak át.

 

Mikor ajánljuk a cégeladást?

A vállalkozások értékét várható piaci helyzetük, profit kilátásuk határozza meg. Romló gazdasági körülmények között érdemes mérlegelni a tulajdonosnak, hogy a társaság működtetése vagy eladása előnyösebb-e a számára.

A gondokkal küzdő vállalkozás értékét jelentősen növelheti, ha hozzáértő válságmenedzserek veszik át az irányítást. A válsághelyzetek kezelése, azonban nem csak a vállalatvezetőktől, de a tulajdonostól is jelentős rutint és stressztűrő-képességet kíván. Az emberek többsége nem alkalmas, az ilyen kiélezett helyzetekben történő munkavégzésre, döntésre.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a magyar vállalkozások egyébként is kiszámíthatatlan jogi környezetben dolgoznak. Az esetleges ellenőrzések végeredménye nehezen megítélhető, döntő mértékben függ a vizsgálatot végző személlyel kialakított kapcsolattól.

A pénzintézetek és szállítók szorításából is kivezető utat jelenthet a tulajdonosi, ügyvezetői szereptől való megválás.

Ezzel a lépéssel elkerülhető a felszámolásból adódó jogi és pénzügyi kockázat, továbbá elkerülhető, hogy mint felszámolásra került vállalkozás vezetőjét, tulajdonosát, a későbbiek során, a pénzintézetek kizárják a hitelfelvétel lehetőségéből.

Az érvek tehát amellett szólnak, hogy az alacsony hatékonysággal működő céget megfelelő időben értékesíteni kell.

Kérjen tőlünk egy konzultációs időpontot! Szolgáltatásaink egy szerény alapdíjat kivéve sikerdíjasak, Önnek vagy cégének csak akkor kell fizetnie, ha segítettünk megoldani a problémáját!

Erősségeink


38 év

vezetői gyakorlat

Széleskörű

gazdasági ágazatban  szerzett tapasztalat

7 év

tanácsadói rutin

300+

elégedett ügyfél

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!