Telefon: 06-70/ 521-18-08 , Email: info@ceggyogyasz.hu
Kövessen minket:

Felszámolás

A vállalkozások léte, mint minden működő rendszeré különböző életciklusra tagolható. A cégek esetében is szükségszerűen bekövetkezik az elöregedés, megszűnés. Az ezzel járó veszteségek, kockázatok csökkenthetők, ha a cégvezetés tudatosan, tervezetten készül az elkerülhetetlen eseményre.

  grafikon1

A gondos előkészítést indokolja, hogy a megszűnő vállalkozás vezetőinek szembe kell nézni az APEH öt évre visszamenő vizsgálatával, ami értelemszerűen magába foglalja a házipénztár ellenőrzését is. Jelentős költséggel és kockázattal járhat az alkalmazottak munkaviszonyának megszüntetése is.

A végelszámolás menete a gondos felkészülés ellenére is kiszámíthatatlan, tehát gyakran torkollik felszámolásba. A megfelelő szakmai felkészültséggel és apparátussal rendelkező végelszámoló kiválasztása elsődleges fontosságú. Ez nyújthat lehetőséget arra, hogy kedvezőtlen esetben, a bekövetkező felszámolásra is a cégvezetés által kijelölt végelszámoló kapjon megbízást.

 

  grafikon2

 

A végelszámolás, felszámolás gondos előkészítése szerteágazó jogi, számviteli, szervezési ismeretet kíván. Megfelelő felkészültséggel, kapcsolatokkal rendelkező tanácsadó bevonása nélkül komoly kockázatot rejt a folyamat.

A Céggyógyász segít a csőd, vagy felszámolási szakaszba lépett vállalkozások tevékenységének, tudatos, tervezett, szakszerű lezárásában. Ennek során a tulajdonost, illetve ügyvezetőt érintő kockázati elemek minimalizálásában, elhárításában.

Amennyiben szeretné, hogy tanácsadással, illetve konkrét lépésekkel segítsük cégét kivezetni a nehéz helyzetből, az alábbi feladatok elvégzésére vállalkozunk:

  • Konzultáció keretében, közösen felmérjük a vállalkozás valós helyzetét, körvonalazzuk a legkedvezőbb megoldási lehetőségeket.
  • Felkészítjük a cégvezetést, a csőd közeli helyzet kezelésére, egy tervezett, irányított végelszámolás, felszámolás menetének kidolgozására, végrehajtására.
  • Közreműködünk válságba került cége eladásában, új ügyvezető felkutatásában.

 

Kérjen tőlünk egy konzultációs időpontot! Szolgáltatásaink egy szerény alapdíjat kivéve sikerdíjasak, Önnek vagy cégének csak akkor kell fizetnie, ha segítettünk megoldani a problémáját!

Erősségeink


38 év

vezetői gyakorlat

Széleskörű

gazdasági ágazatban  szerzett tapasztalat

7 év

tanácsadói rutin

300+

elégedett ügyfél

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!