Telefon: 06-70/ 521-18-08 , Email: info@ceggyogyasz.hu
Kövessen minket:

Rólunk

A Céggyógyász, munkatársai, illetve az általa foglalkoztatott szakértők, vállalatirányításban és üzleti életbe szerzett tapasztalataira támaszkodva kínál megoldást, a hatékonysági gondokkal, vagy működési válsággal küzdő vállalkozásoknak.

Egy felmérést követően – a cégvezetés bevonásával – a kialakult helyzethez igazodó, gyakorlati megoldásokat tartalmazó, munkaprogramot dolgozunk ki, amelynek megvalósításában – felkérés esetén – aktívan közreműködünk.

Tudatában vagyunk annak, hogy tevékenységünk jelentős módon befolyásolja, a megbízó cég létét, további működését, illetve a tulajdonos(ok) egzisztenciális helyzetét. Elsősorban csőd közeli helyzetek megoldásánál, illetve a felszámolási eljárás megindulását megelőzően, elengedhetetlennek tartjuk a jogi kockázat minimalizálása érdekében, tapasztalattal rendelkező válságmenedzser bevonását, az ügyek intézésébe.

Tevékenységünket, egy minimális alapdíjon felül sikerdíjas formában végezzük.

Kérje, a díjtalan konzultáció lehetőségét!

Kérjük, adja meg adatait,

Email cím (kötelező)

Cégnév

Telefonszám

Üzenet

Bemutatkozik a Céggyógyász alapítója, vezető tanácsadója.

Lajos-weblap 2

Szakmai életutamat, a Vasedény Kereskedelmi Vállalatnál kezdtem, ahol módom nyílt – a legkiválóbb szakemberektől – elsajátítani, a hatékony cégvezetés, hálózatirányítás és tárgyalástechnika módszereit. Munkám elismeréseként megbíztak az ügyvezető kereskedelmi igazgató feladat ellátásával. Irányításom alatt, egy korszerű boltcsoportos irányítási modell, illetve egy gyors, pontos boltértékelési módszer került bevezetésre. Ezek segítségével, sikerült a cég piacvezető szerepét, jóhírét megőrizni.

1996.-tól a Transelektro Rt. felkérésére, bekapcsolódtam a kereskedőház kiskereskedelmi tevékenységének fejlesztésébe, illetve a többségi tulajdonában lévő Eger East-West Rt. áruforgalmi munkájának irányításába. A Vasedénynél kidolgozott vállalatirányítási módszerek alkalmazásával sikerült, a cég forgalom csökkenését megállítani, árrés és eredményszintjét növelni, a nyereséges gazdálkodást megteremteni. A sikeres hatékonyságnövelés eredményekén, a Transelektro vezetése, üzletrészét a jelentős nyereséggel értékesíteni tudta.

Munkámat, az osztrák Kereskedelmi Kamara és a francia COFACE hitelbiztosító tulajdonában lévő Intercredit Budapest Kft.-nél, kereskedelmi igazgatóként folytattam. Regionális Irodák létrehozásával sikerült, a cégértékeléssel és követeléskezeléssel foglalkozó cég forgalmát 100%-kal, nyereségét 40%-kal növelni.  A feladatból adódóan, alkalmam nyílt számviteli tudásomat, a mérleg elemzésben és cégértékelésben szerzett ismereteimet elmélyíteni.

1998.-től egy jelentős értékesítési potenciállal, de komoly gazdálkodási gondokkal küzdő, gépjármű értékesítéssel és javítással foglalkozó cégcsoport, operatív vezetésére vállalkoztam. Irányításommal sikerült a vállalkozások pénzügyi helyzetét stabilizálni, illetve eleget tenni a márkaképviselet – személyi, technikai és pénzügyi elvárásokat tartalmazó – követelményrendszerének.

Az eredményesség és a vevőelégedettség növelése érdekében, bevezettük a Progression vállalatirányítási, illetve ISO minőségbiztosítási rendszert. Tevékenységünk hatására, a forgalom 45%-kal emelkedett, a vállalatcsoport pénzügyi helyzete, hitelkapcsolatai stabilizálódtak.

Cégvezetési feladataim mellett, módom nyílt bekapcsolódni, a tulajdonos ingatlanfejlesztési projektjébe is, ahol 3 társasház felépítésével, 17 lakás eladásával 145 millió Ft hasznot sikerült realizálni.

2005.-ben két üzlettársammal, a „Sikeres Magyarországért” program keretében, módom nyílt, egy Suzuki márkakereskedés és szerviz tulajdonjogát megvásárolni. Közös munkánk eredményekén, 3 alkalommal nyertük el az „Év Suzuki Kereskedője” díjat.

A gazdasági válság következtében, a kereskedés nehéz gazdasági-, illetve a kormány – gépjármű hitelezést érintő – jog szabálymódosítása miatt, csőd közeli helyzetbe került. A cég végelszámolását, illetve felszámolását – üzlettársaim külföldre költözése miatt – egyedül készítettem elő és irányítottam.  A folyamat során mélyrehatóan megismerkedtem, a csőd, illetve a vég- és felszámolás rejtelmeivel, buktatóival.

Az ügyek rendezése közben, megismerkedtem egy tőketulajdonossal, aki felajánlotta, a létrehozás alatt álló kockázati tőkebefektető társasága irányítását. A munka során, kapcsolatba kerültem, a nemzetgazdaság, szinte valamennyi ágában – az építőiparban, a mezőgazdaságban, a feldolgozó iparban, a pénzügyi szolgáltatásban, a kereskedelemben, a szállításban – dolgozó céggel, cégvezetővel.  Tevékenységünk eredményeként, számtalan vállalkozásban, sikerült a működés folyamatosságát fenntartani, a vállalkozás egy részét, vagy egészét nyereséges pályára állítani.

2011.-óta saját vállalkozás keretében folytatom, a hatékonyságjavító intézkedések, a reorganizáció, illetve a válságkezelés és a cégeladás területén végzett tanácsadói tevékenységemet.

Erősségeink


38 év

vezetői gyakorlat

Széleskörű

gazdasági ágazatban  szerzett tapasztalat

7 év

tanácsadói rutin

300+

elégedett ügyfél

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!