Telefon: 06-70/ 521-18-08 , Email: info@ceggyogyasz.hu
Kövessen minket:

Válságkezelés

„Minden kiemelkedő teljesítményünk azzal kezdődik,
 hogy eldöntjük mit is akarunk valójában
és ingadozás nélkül, elszántan nekilátunk, hogy el is érjük.”

                                                                           Brian Tracy

Visszaesett vállalkozása forgalma, de növekedtek a működés költségei?
Nem tud eleget tenni fizetési kötelezettségeinek?
A bevételek csökkennek, ugyanakkor a kintlévőségek folyamatosan növekednek?
Nincs akihez tanácsért fordulhatna?

 

Válságkezelésben jártas munkatársaink, tanácsadással és konkrét lépésekkel segítenek problémái sikeres megoldásában.

A magyar vállalkozások, alacsony eredménytermelő képességük, illetve gyenge a sajáttőke-ellátottságuk miatt, fokozottan sebezhetők.

 Működésüket elsősorban bankhitelre, vagy a szállítók által nyújtott utólagos fizetésre építik. Visszaeső, vagy stagnáló forgalom esetén, az állandó költségek magas részarány miatt, a cégek gazdálkodása könnyen veszteségessé válhat.

A vállalatokat sújtó túladóztatás, illetve a magas – kitermelhetetlen mértékű – hitelkamatok következtében, a piaci versenynek leginkább kitett cégek, nagy számban csőd közeli helyzetbe kerülhetnek.

Az ellehetetlenüléshez vezető folyamatok, előre leírhatóak, prognosztizálhatóak!

A csődhöz vezető utat elkerülni, csak tervszerű, időben és következetesen végrehajtott racionalizálási programmal lehet!

Ennek során kiemelt fontosságú az adó és járulék fizetés optimalizálása, illetve új értékesítési irányok feltárása, a reklám-marketing tevékenység hatékonyságának javítása, illetve ezeket az intézkedéseket magába foglaló eredményes cselekvési program kidolgozása!

A válság megoldása érdekében, határozott változtatásra van szükség, amelynek során mindenképpen hozzá kell nyúlni a meglévő struktúrákhoz. Ennek következtében, bizonyosan sérülnek a már megszokott működési formák, illetve egyes tevékenységeket, eszközöket fel kell áldozni. Elkerülhetetlen, hogy a cél elérése érdekében néha fájdalmas döntések szülessenek.

A gondokkal küzdő vállalkozás túlélési esélyeit jelentősen növeli, ha hozzáértő válságmenedzserek kapcsolódnak be a cég irányításába.

A válsághelyzetek kezelése, mind a vállalatvezetőktől, mind a tulajdonosoktól speciális felkészültséget, jelentős lelkierőt kíván. Az emberek többsége nem felkészült, nem alkalmas az ilyen kiélezett helyzetekben történő munkavégzésre, döntésre.

Munkatársaink több – más alkalommal sikeresen alkalmazott – megoldást kínálnak a  felszámolás elkerülésére, illetve a csőd közeli helyzetből fakadó nehézségek kezelésére.

Az általunk javasolt megoldások minden esetben figyelembe veszik az adott vállalkozás sajátosságait, alkalmazkodnak a kialakult gazdálkodási és jogi helyzethez.

Egyes szakmai felfogás szerint, ugyanakkor a válság nem más, mint egy lehetőség arra, hogy a vállalatunkat – a problémás területre koncentrálva – átszervezzük és egy új, hatékonyabb működési modellben folytathassuk a tevékenységet.  Könnyen előfordulhat, hogy a kialakult válság, illetve annak kezelése, komoly lendületet adhat a vállalat fejlődésének.

Amennyiben szeretné, hogy tanácsadással, illetve konkrét lépésekkel segítsük cégét kivezetni a nehéz helyzetből, az alábbi feladatok elvégzésére vállalkozunk:

  • Konzultáció keretében, közösen felmérjük a vállalkozás valós helyzetét, körvonalazzuk a legkedvezőbb megoldási lehetőségeket.
  • A cégvezetéssel közösen kidolgozzuk a racionalizálási, cselekvési programot.
  • Közreműködünk a munkaterv megvalósításában, egy eredményesebben működő modell létrehozásában

Kérjen tőlünk egy konzultációs időpontot! Szolgáltatásaink egy szerény alapdíjat kivéve sikerdíjasak, Önnek vagy cégének csak akkor kell fizetnie, ha segítettünk megoldani a problémáját!

Erősségeink


38 év

vezetői gyakorlat

Széleskörű

gazdasági ágazatban  szerzett tapasztalat

7 év

tanácsadói rutin

300+

elégedett ügyfél

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!