Telefon: 06-70/ 521-18-08 , Email: info@ceggyogyasz.hu
Kövessen minket:

Csőd

A magyar vállalkozások nagyon kis számban választják a csődeljárást fizetőképességük helyreállítására. A nyilvántartások szerint a 2013. évben mindössze 129 csődeljárást kezdeményeztek, miközben a felszámolások száma 13.589 volt.

A csődeljárások alacsony száma arra vezethető vissza, hogy párját ritkítja a sikeres csődegyesség. A hitelezői választmányt komoly érdekellentétek osztják meg, ami lehetetlenné teszi a velük való megállapodást. A csődtörvény ugyanakkor jelentős beleszólást ad a választmánynak.

A bankok részéről az esetek túlnyomó többségében hiányzik a többi hitelezővel és az adóssal kötendő megegyezéshez szükséges együttműködési készség.

A szinte minden eljárásban hitelezőként szereplő NAV még akkor sem szavaz meg semmilyen adósságcsökkentési konstrukciót, ha a merev álláspontja miatt bekövetkező felszámolás során egy fillér sem térül meg a követeléséből.

A csődeljárást irányító vagyonfelügyelők, általában nem rendelkeznek elegendő tapasztalattal és szaktudással a megegyezések kialakításához.

A vagyonfelügyelőnek, általában nem áll érdekében az egyezség: amennyiben sikertelen a csődeljárás, úgy jön a felszámolás, amelyet az esetek többségében felszámolóként a korábbi vagyonfelügyelő irányít, ráadásul az új státuszban a törvény az előzőnél magasabb díjakat biztosít számára.

A rendszer leírt működési hibái miatt csak akkor érdemes csődöt jelenteni, ha a vállalkozás felkészült az elkerülhetetlenül bekövetkező felszámolási eljárás lefolytatására.

A csődvédelem tehát csak akkor jelent előnyt, ha az érintett cég időt kíván nyerni. A jó megoldás a tervezett, irányított végelszámolás, felszámolás.

A Céggyógyász felkészíti a cégvezetést, a csőd közeli helyzet kezelésére, egy tervezett, irányított végelszámolás, felszámolás menetének kidolgozására, végrehajtására. Munkatársaink tanácsokkal és konkrét megoldási javaslatokkal segítik a gondok kezelésében.

Kérjen tőlünk egy konzultációs időpontot! Szolgáltatásaink egy szerény alapdíjat kivéve sikerdíjasak, Önnek vagy cégének csak akkor kell fizetnie, ha segítettünk megoldani a problémáját!

Felszámolás

El kívánja kerülni a kellemetlen meglepetéseket?
Nem szeretné, ha a csontvázak kizuhannának a szekrényből?
Felkészülten kíván a Felszámoló-biztossal találkozni?

Szakembereink, felkészítik a cégvezetést, a csőd közeli helyzet kezelésére, egy tervezett és irányított végelszámolás, illetve felszámolás menetének kidolgozására, végrehajtására.

A vállalkozások léte, mint minden működő rendszeré különböző életciklusra tagolható. A cégek esetében is szükségszerűen bekövetkezik az elöregedés, megszűnés. Az ezzel járó veszteségek, kockázatok csökkenthetők, ha a cégvezetés tudatosan, tervezetten készül az elkerülhetetlen eseményre.

grafikon1

 

A gondos előkészítést indokolja, hogy a megszűnő vállalkozás vezetőinek szembe kell nézni az APEH öt évre visszamenő vizsgálatával, ami értelemszerűen magába foglalja a házipénztár ellenőrzését is. Jelentős költséggel és kockázattal járhat az alkalmazottak munkaviszonyának megszüntetése is.

A végelszámolás menete a gondos felkészülés ellenére is kiszámíthatatlan, tehát gyakran torkollik felszámolásba. A megfelelő szakmai felkészültséggel és apparátussal rendelkező végelszámoló kiválasztása elsődleges fontosságú. Ez nyújthat lehetőséget arra, hogy kedvezőtlen esetben, a bekövetkező felszámolásra is a cégvezetés által kijelölt végelszámoló kapjon megbízást.

grafikon2

A végelszámolás, felszámolás gondos előkészítése szerteágazó jogi, számviteli, szervezési ismeretet kíván. Megfelelő felkészültséggel, kapcsolatokkal rendelkező tanácsadó bevonása nélkül komoly kockázatot rejt a folyamat.

A Céggyógyász segít a csőd, vagy felszámolási szakaszba lépett vállalkozások tevékenységének, tudatos, tervezett, szakszerű lezárásában. Ennek során a tulajdonost, illetve ügyvezetőt érintő kockázati elemek minimalizálásában, elhárításában.

Amennyiben szeretné, hogy tanácsadással, illetve konkrét lépésekkel segítsük cégét kivezetni a nehéz helyzetből, az alábbi feladatok elvégzésére vállalkozunk:

  • Konzultáció keretében, közösen felmérjük a vállalkozás valós helyzetét, körvonalazzuk a legkedvezőbb megoldási lehetőségeket.
  • Felkészítjük a cégvezetést, a csőd közeli helyzet kezelésére, egy tervezett, irányított végelszámolás, felszámolás menetének kidolgozására, végrehajtására.
  • Közreműködünk válságba került cége eladásában, új ügyvezető felkutatásában.

 

Kérjen tőlünk egy konzultációs időpontot! Szolgáltatásaink egy szerény alapdíjat kivéve sikerdíjasak, Önnek vagy cégének csak akkor kell fizetnie, ha segítettünk megoldani a problémáját!

Erősségeink


38 év

vezetői gyakorlat

Széleskörű

gazdasági ágazatban  szerzett tapasztalat

7 év

tanácsadói rutin

300+

elégedett ügyfél

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!