sakk11935-ben, Alekszandr Aljehin sakkvilágbajnok kihívójának választotta a holland nagymestert Max Euwet. A két sakkozó 80 napon keresztül küzdött egymással 30 holland városban.

Euwe 13 döntetlen mellett kilenc partit megnyert, miközben csak nyolcat vesztett el, és így 1935. december 15-én 15,5:14,5 pontos eredménnyel elhódította a világbajnoki címet. Győzelme óriási meglepetés volt, a hozzáértők a versenyt megelőzően szinte biztosra vették Aljehin győzelmét.

Ez volt az első világbajnokság, amelyen a játékosokat szekundánsok segítették.

Euwe-nek a világbajnoki cím hihetetlen népszerűséget szerzett. Az elhódításához Maróczy Géza – a kor egyik legjelesebb magyar sakkozója- nyújtott óriási támogatást, aki segítette a holland sakkozót, a játszmák közötti elemzésben.

A sakktörténelem nagyjai, azóta szinte mind alkalmaztak szekundánst, hiszen egy-egy jó tanáccsal partikat lehet nyerni vagy veszíteni. A tapasztalatok szerint, azonban szekundáns–sakkozó-páros eredményessége nem kis részben a bizalmon múlik.

 

Kérjen tőlünk egy konzultációs időpontot! Szolgáltatásaink egy szerény alapdíjat kivéve sikerdíjasak, Önnek vagy cégének csak akkor kell fizetnie, ha segítettünk megoldani a problémáját!

Kérjen tőlünk egy konzultációs időpontot!